Üdvözlet

Tisztelt Olvasó!

Engedje meg, hogy egy választmányi kivonatot idézzek:

A Választmány az Elnökség javaslatára, határozatával a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége tagságát megerősíti és munkájához további sok sikert kíván, egyben kéri a szövetséget, hogy a horgászok érdekében a Balaton halgazdálkodási hasznosítójával, valamint a térségben érintett más horgász szervezetekkel folyamatos együttműködést valósítson meg a jövőben is.” (2017.12.09.)

Csapattagok lettünk, Családtagok a MOHOSZ nagy családjának tagjai.
Amikor 2015. decemberében (addig kívülállóként) szövetségünk kérte felvételét az országos szövetséghez, nem gondoltuk volna, hogy ez a csatlakozási folyamat ennyire (fogalmazzak finoman!!!) bonyolult lesz.

Jó szívvel, látva az egyetlen lehetőséget, tudva, hogy ez a MOHOSZ nem az a MOHOSZ melyből horgászegyesületeink 20 évvel ezelőtt kiléptek, nyújtottuk be 2015. decemberében csatlakozási kérelmünket.

Már az első szavazáskor mutatkozó tartózkodásokból „venni kellett volna a lapot”, hogy vannak akik egy lehetséges érdeksérelem lehetőségét vélik felfedezni megjelenésünkben.
Nem kellett sokáig várnunk, a gyanú beigazolódott. Januárban egyik „testvér” szervezet feljelentette szövetségünket, felsorolva néhány minden valós alapot nélkülöző vádat, melyeket a szövetség Erkölcsi Etikai bizottsága megvizsgált és az indítvány visszavonására kérte a véleményezőt.

2016-ban nem volt olyan választmányi ülés, ahol valamilyen módon nem támadták szövetségünk egyesületeink munkáját. Szövetségünk tevékenységét éppen ezért rendkívüli figyelem övezte.
…és eljött a szégyenletes december. Sajnos nem tudtam a döntési fórumon részt venni ( hobby vagy munka, dönteni kellett), szerencse a szerencsétlenségben, hogy voltak bennünk nem konkurenciát „látó” szövetségek, akik javaslatára kaptunk még egy évet a bizonyításra.

Dicséret illeti a MOHOSZ elnökségét a Minimum feltételek megalkotásáért, a választmányt annak elfogadásáért. Egyenlő feltételekkel, azonos körülmények között volt lehetőségünk bizonyítani alkalmasságunkat a megtisztelő tagságra.
Kevés szövetségnél történt olyan volumenű változás, mint a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségénél. Közel egy millió Ft-os ráfordítással irodát nyitottunk Balatonalmádiban, új, a minimum feltételekben megfogalmazott eszközöket beszerezve. Nyolc órában alkalmazott új irodavezetőnk, aki korábban azt sem tudta, hogy a horgászatot eszik vagy isszák, profivá csiszolta az elmúlt év. Gyermektáboraink, saját szervezésű horgászversenyeink a horgász egyesületek nagy halmazából igazi szövetséggé kovácsolta horgászainkat.

Kijelenthetjük, hogy a korábbi „FAPADOS” szövetségből a MOHOSZ 2016.11.11-én megfogalmazott minimum feltételeknek erősen megfelelő szövetségévé váltunk.
Köszönet környezetünkben működő horgászszövetségek választmányi tagjainak is, akik bennünk, a Balatoni Horgászokért tenni akaró szövetséget látják, akikkel érdemes együtt tenni közös céljaink megvalósításáért.

Balogh Tibor BHSZ elnök

Gyermeknapi Rendezvények!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 22-05-2018 14:45 22-05-2018 14:45 5 megnyitás 5 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Gyermeknapi Rendezvények!MÁJUS VÉGE A GYEREKEKÉ!

Gyermeknapi programok tagegyesületeinknél!
Programok díjmentesek, MINDEN gyermeket várunk sok szeretettel!
Látogass el valamelyik gyermeknapi programunkra,hogy hatalmas élményekkel és csodálatos ajándékokkal lehess gazdagabb!
Együttműködési megállapodás a Megyei Rendőr-főkapitánysággal
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 04-05-2018 10:35 04-05-2018 10:35 18 megnyitás 18 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Együttműködési megállapodás a Megyei Rendőr-főkapitánysággalCél a hatékonyabb közös munka

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást írt alá két területi horgász szövetséggel.


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok együttműködési megállapodást írt alá 2018. április 17-én Balogh Tiborral, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnökével, valamint Hideghéthy Csabával, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség elnökével.
A szervezetek közötti terület szintű megállapodás célja a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzése, a jogsértések – így különösen az orvhorgászat és orvhalászat - megelőzése és felderítése, valamint a halőrök és a rendőrök közös szolgálatának hatékonyabbá tétele.
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA Meghívó
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 04-05-2018 09:18 04-05-2018 09:18 60 megnyitás 60 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA MeghívóGYERMEK HORGÁSZVERSENY!

Horgássz! Ne drogozz! 2018. ZÁNKA
SZERETSZ HORGÁSZNI?
VAN EGY BARÁTOD, AKIVEL EGYÜTT ÖSSZEMÉRNÉTEK TUDÁSOTOKAT MÁSOKKAL?
Akkor jelentkezzetek ti is a Balaton legnagyobb gyermek és ifjúsági horgászversenyére a HND-re!
SZERVEZŐ:
BALATONI HORGÁSZEGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE
A VERSENY IDŐPONTJA: 2018. MÁJUS 19.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. Május 14.
DÍJAZÁS:
SERLEGEK, OKLEVELEK, AJÁNDÉKCSOMAGOK,
2019-ES TERÜLETI ENGEDÉLYEK
MINDEN INDULÓ AJÁNDÉKCSOMAGOT KAP!
NEVEZÉSI DÍJ NINCSEN!
További részletekért, jelentkezési szándékoddal, keresd horgászegyesületedet vagy a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségét!!
Balatoni hagyományokkal ismerkedtek a diákok Balatonalmádiban
 admin admin Dátum - 23-04-2018 23:05 23-04-2018 23:05 10 megnyitás 10 megnyitás
printer
A tantestület tagjai fontosnak tartják, hogy a tanítás folyamatát kivigyék a tantermekből és valóságszerűbbé tegyék az oktatást.

A Vörösberényi Általános Iskolában mozgalmasan telt a hétvége mivel a „Balatoni hagyományok és népszokások” projekt keretében rendeztek iskolai programot. A római katolikus plébánia támogatásával tartottak élménydús programokat. Trázsi Erika tanítónő, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, hogy három előadót hívtak meg. Az alsó tagozatosok hallhattak a lovashagyományokról a Kentaur Lovasegyesület képviselőjétől, aki természetesen lóval érkezett az iskola melletti füves területre. A város főépítésze a régmúlt hagyományairól és napjaink építészetéről tartott játékos, interaktív foglalkozást. A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének egyik tagja a balatoni halfajokról, valamint a természet tiszteletéről, szeretetéről és a vízparton való viselkedésről beszélgetett a gyerekekkel. A három előadás között ejtőernyős játék is várta a tanulókat és a Balaton körüli értékekkel is megismerkedhettek egy térképes felismerő játék során.A felsősök részére a Laczkó Dezső Múzeum munkatársa tartott interaktív foglalkozást, amelynek során a Balaton környéki és Veszprém megyei hagyományokról esett szó, műtárgyak és műtárgy másolatok, valamint fotók segítségével, kis csoportokban. Filmvetítés és sportfoglalkozás is várta a nagyobbakat, akik népi- és mai játékokat is kipróbálhattak. Az egyik előadás során a történelmi Magyarországról és az ottani hagyományőrzésről is hallhattak a diákok – tudtuk meg Csetényi Tamásnétól, a felsős munkaközösség vezetőjétől. A gyerekek örültek a teljesen újszerű napnak, amely sok, kézzel is megfogható érdekességet tartogatott a számukra.

Forrás és további képek: veol.hu
A balinra szavaztak a legtöbben
 admin admin Dátum - 09-01-2018 21:06 09-01-2018 21:06 10 megnyitás 10 megnyitás
printer


A Magyar Haltani Társaság honlapján rendezett közönségszavazás eredményeként 2018-ban a balin viselheti az év hala címet.

A három jelöltre összesen beérkezett ötezerhétszázhetvenegy szavazat 38 százalékát kapta a verseny győztese, míg a domolykó 33 százalékot, a harmadik, a kövicsík pedig 29 százalékot érdemelt ki. Ezzel kapcsolatban közleményt jelentetett meg honlapján a társaság.

Ebben egyebek közt úgy fogalmaznak: a balin (Leuciscus aspius) a zömmel békés fajokat magába foglaló pontyfélék családjába tartozik, mégis ragadozó faj. Teste megnyúlt, mérsékelten magas, oldalról lapított. Látása igen jó, érzékszervei fejlettek. Pikkelyei aprók, az alsó úszók gyakran már a fiataloknál is rózsaszínűek, az idősebbeknél pedig kifejezetten vörhenyesek. Nagy növésű hal, jól fejlett példányainak hossza 50-60 centiméter, de kivételesen az egy métert is elérheti. Az abszolút magyar horgászrekord: egy 10,54 kilogrammos példányt 1991-ben fogtak ki.

tovább a cikkhez...
Útmutató fogási napló összesítéséhez
 admin admin Dátum - 09-01-2018 21:03 09-01-2018 21:03 12 megnyitás 12 megnyitás
printer

Kedves Horgászok!

A 2017. évi fogási naplók leadási határideje 2018. február 28.

Érvényessége: 2018. január 31.

Útmutató fogási napló összesítéséhez
2017 ZSENNYE BAJNOKSÁG
 admin admin Dátum - 09-01-2018 20:59 09-01-2018 20:59 186 megnyitás 186 megnyitás
printer
2018 01.01---- a szokásos új év első hala, illetve a 2017 es év összesített versenyeinek a díjátadója.
Hagyományokat ápolva sokan összejöttünk az év első napján egy közös koccintásra, néhány újévi hal megfogására és a 2017 es év Zsennye Bajnokainak a megköszöntésére, díjazására.
Az időjárás és a halak is kegyesek voltak hozzánk versenyzőkhöz.

Napközbeni 10 foknak is köszönhetően, dévérek minden méretben, de a pontyok és kárászok sem maradtak el függetlenül, hogy feeder-match vagy éppenséggel bolognai volt a szakavatott kezekbe.
Kellemes peca volt az a néhány óra melyet pecával töltöttünk az év első napján. Közben az iszogatás és új évi versenyek tervezgetése sem maradhatott el, mindenki már ilyenkor tűkön ül, pedig még sajna a java tél még hátra van.
2017 ben sikerült a kategóriánként 5-5 főt méltán díjazni, melyet fő támogatóinknak ezúton is köszönünk !!!


Kellemes Ünnepeket !
 admin admin Dátum - 24-12-2017 17:38 24-12-2017 17:38 10 megnyitás 10 megnyitás
printer

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog ÚJ Esztendőt Kíván a

Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége

Nyirádi vendégség
 admin admin Dátum - 04-10-2017 16:38 04-10-2017 16:38 11 megnyitás 11 megnyitás
printerA festői szépségű nyirádi horgásztónál vendégeskedett a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége csapata. A helyi Rókadombi Horgászegyesület adott otthont ebben az évben a hagyományos „Társegyesületek”horgászversenyének.

A szervezők ebből az alkalomból meghívták Szövetségünk csapatát is,amely meghívásnak örömmel tettünk eleget. A szívélyes vendéglátás mellett baráti hangulatban lezajlott versenyen a szövetséget Balog Tibor,Klement László,Szerdahelyi Zsolt és Szépligeti Ferenc képviselte. A halak étvágyára nem lehetett panasz,szép fogásokkal sikerült a delegációnak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára felállni!Gratulálok minden versenyzőnek,élmény volt!

Szépligeti Ferenc
BHSZ Versenyfelelős
Nyirádi „találkozó”
 admin admin Dátum - 12-09-2017 17:59 12-09-2017 17:59 336 megnyitás 336 megnyitás
printer


A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének vezetőit a nyirádi Rókadombi Horgászegyesület látta vendégül az elmúlt hétvégén. A Vezetői verseny néven meghirdetett közösségi napon a tagegyesületek jelentős számban képviseltették magukat.
Balatoniak vetélkedtek Zsennyén
 admin admin Dátum - 31-08-2017 17:24 31-08-2017 17:24 409 megnyitás 409 megnyitás
printer

Augusztus utolsó szombatján első alkalommal, de a hagyományteremtés szándékával rendezte meg a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége első Feeder bajnokságát a Vas megyei Zsennyén.


Az új és eddig sok horgász számára új helyszínen szép számmal és időben gyülekeztek a versenyzők. A kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte a szövetséget alkotó horgászegyesületek három fős csapatait, majd Szépliget Ferenc, a szövetség versenysporttért felelős referense, a verseny igazgatója ismertette a verseny lefolyásának rendjét, átismételve a versenykiírás fontosabb részleteit. A megnyitó és „eligazítás” után Komáromi Levente korábbi országos válogatott kerettag versenyhorgász, a verseny fő szervezője ismertette a verseny lebonyolításának rendjét, betartandó fontosabb szabályokat.